اعلامیه ترحیم چیست ؟ آگهی فوت از چه بخشهایی تشکیل شده؟
اعلامیه ترحیم یا فوت چیست ؟
اعلامیه ترحیم یا آگهی فوت در واقع یک دعوتنامه عمومی است از جانب صاحبان عزا و مجلس ختم و اقوام نزدیک متوفی برای دعوت از دوستان و آشنایان برای شرکت در مراسم عزاداری و ختم است ، همچنین نام دیگر اعلامیه ترحیم را از طرفی میتوان آگهی فوت گذاشت زیرا برای با خبر کردن دیگران از فوت شدن متوفی است ، اعلامیه ترحیم ممکن است توسط یکی از عزاداران بهشکل یک اعلامیه مستقل منتشر شود یا در یک روزنامه یا نشریه چاپ شود تا دیگران از این خبر آگاه شوند. با تمام این تفاسیر اگر بخواهیم العامیه را در یک جمله خلاصه کنیم به این صورت میشود “اصلیترین کاربرد این اعلامیه برای اطلاعرسانی از مرگ و زمان و مکان اجرای مراسم عزاداری میباشد” که بهترین و کوتاهترین تعریف از اعلامیه فوت است.
برای دانلود طرحهای لایه باز و قابل ویرایش اعلامیه ترحیم به لینک زیر مراجعه کنید :
دانلود طرح لایه باز اعلامیه ترحیم
و اینکه اگر میخواهید یک اعلامیه ترحیم طراحی کنید و در شبکه های اجتماعی منتشر کنید و نیاز به تصویر آن دارید ، ما در پستی که لینک آن را در زیر قرار داده ایم یک نرم افزار برای موبایل را معرفی کرده ایم و لین آن را هم برای نصب و دانلود قرار داده ایم :
آموزش طراحی و ساخت اعلامیه ترحیم با موبایل
تاریخچه آگهی ترحیم
از نحوه ساخت و پیدایش اعلامیه ترحیم اطلاعات دقیقی در دسترس نیست و دقیقا مشخص نیست که اولین آگهی ترحیم در چه زمانی منتشر شده است. در قرن شانزدهم میلادی ، آگهیهای ترحیم سادهای در مطبوعات درج میشدند. این آگهیها فقط شامل نام، تاریخ تولد و مرگ و علت مرگ بودند. همچنین نام بستگان متوفی نیز در این آگهیها درج میشد. از اواخر قرن نوزدهم، روزنامه تایمز اقدام به نشر آگهیهای مفصلتری شامل شعر، زندگینامه یا دعایی کوتاه برای متوفیان کرد ، و این موارد اثبات میکند که چاپ اعلامیه ترحیم فقط در ایران رواج ندارد و در همه جای دنیا نیز به همین صورت است.
در ابتدا اغلب آگهیهای ترحیم سیاهوسفید، دستنویس و گاه دارای غلطهای املایی و انشایی بودند. با گذشت زمان و از اوایل قرن بیستم، پیشرفت صنعت چاپ و ایجاد امکان چاپ تصویر متوفی، به رونق آگهیهای فوت کمک کرد تا امروز که اعلامیهها به این شکل در آمدهاند.
امروزه، با پیشرفت فناوری چاپ و امکان چاپ تصاویر رنگی از متوفی، آگهیهای فوت نیز چهره یگری یافتهاند. علاوه بر آن، از اواخر دهه ۱۹۹۰، نشر اینترنتی اینگونه آگهیها نیز به امکانات جدید افزوده شدهاست و در سالهای اخیر و با فراگیر شدن شبکههای اجتماعی اعلامیه ترحیم رنگ و بوی جدید پیدا کرده است و اغلب توسط آشنایان و دوستان نزدیک متوفی یا خانوادهی آنها در شبکههای اجتماعی همانند واتساپ و اینستاگرام که در ایران بیشترین مخاطبین را دارند به اشتراک گذاشته میشود.
بخشهای مختلف یک اعلامیه ترحیم
اعلامیه ترحیم اغلب در سایز A3 تهیه میشود و گاهی نیز در ابعاد A4 چاپ میگردد که از بخش های مختلفی که در اغلب آگهیهای فوت دیده میشود و ما در این بخش به آن خواهیم پرداخت :
بخش شعر در اعلامیه فوت
اصولا در ابتدا و بالای اعلامیه ترحیم، یک شعر کوتاه دو بیتی استفاده میشود که اغلب در فقدان عزیز از دست رفته است ، نوع شعر با توجه به جایگاه فرد متوفی در خانواده بر روی اعلامیه فوت نوشته میشود برای مثال اگر آگهی مجلس ترحیم برای پدر خانواده باشد از شعرهای مربوط به پدر استفاده میشود و برای مادر نیز به همین صورت است .
مضمون تمام این شعرها نیز در فقدان و از دست دادن عزیزی میباشد که گاه با مضامین مذهبی در کشورمان نیز ترکیب میشود و همچنین اگر این شعر برای مراسم چهلم یا سالگرد باشد باشد، از جملات مربوط به این مراسم در آن درج میشود.
برای مثال به این 3 شعر توجه داشته باشید :
پدر مهربانم از میان رفت
غم هجران او را با که گویم
که، چون پروانهای از شعلهها رفت
پند و اندرز تو پویای رهی بود مرا
باورم نیست غروب و سالی بگذشت
هر زمان چشم به راهت نگهی بود مرا
غافل از او چشم من در خواب بود
تا شدیم بیدار و مشتاق پدر
او به خواب و چهره اش در قاب بود
تصویر اعلامیه ترحیم
اغلب پس از شعر یک تصویر مشخص از چهره متوفی قرار میگیرد که همانند عکس 3 * 4 است و به صورت واضح است و اطراف تصویر با المانهایی مانند شمع و طرحهای اسلیمی گرفته شده است ، البته بر اساس سنتها تصویر بانوان در اعلامیه قرار نمیگیرد و به جای آن تصویر یک گل قرار داده میشود.
نام متوفی
اصولا در بخش های پایین عکس و یا شعر با فونت بزرگ نام و نام خانوادگی متوفی نوشته میشود که اگر متوفی کربلایی یا حاجی باشد با این پیشوندها نگارش میشود .
نام عزیزان و خانواده متوفی در اعلامیه
پس از نام و در زیر آن نام نزدیکان و خانواده وی نوشته میشود ، این اسامی بسته به رابطه متوفی میتواند : نام برادران ، فرزندان ، همسر ، پدر یا مادر باشد و به اصطلاح به آنها صاحب مجلس عزا یا ختم گفته میشود.
مکان و زمان مجلس ترحیم یا ختم
مجلس ترحیم (سوم ، هفتم ، چهلم و سالگرد) در این بخش همراه با زمان و مکان نوشته میشود و از آشنایان و دوستان درخواست میشود تا برای آمرزش و آرامش روح عزیز از دست رفته در این مکان حضور یابند.
نام دوستان و آشنایان
در انتهای هر اعلامیه ترحیم نیز نامخانوادگی دوستان و آشنایان نوشته میشود که جمله معروف سایر بستگان در این بخش قرار میگیرد .
مطالب زیر را حتما بخوانید:
قوانین ارسال دیدگاه در سایت
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران