راهنمای آماده سازی فایل لایه باز برای چاپ و ارسال به چاپخانه
راهنمای آماده سازی فایل لایه باز برای چاپ
تهیه فایل مناسب برای چاپ و ارسال به چاپخانه برای طراحان همیشه یک دغدغه اصلی بوده و پیشرفت تکنولوژی هم نتوانسته ذرهای از آن بکاهد زیرا اغلب چاپخانهها فایل ارسالی شما را چاپ میکنند و کنترلی روی طراحی شما ندارند و اگر خطا کنید هزینه و زمان را از دست دادهاید ، البته جای نگرانی نیست و ما در این پست میخواهیم به شما کمک کنیم تا از طراحی خود لذت ببرید و با خیالی آسوده طرح خود را برای چاپ ارسال کنید ، البته این مورد بیشتر طراحان مبتدی و تازه کار کاربرد دارد امام ممکن است به کار طراحان حرفهای و کار کشته هم بیاید پس حتما همراه ما در راهنمای آماده سازی فایل لایه باز PSD برای چاپ باشید . اگر تازه شروع به طراحی کردهاید ما در یک مقاله جداگانه آموزش گام به گام طراحی کارت ویزیت را آموزش دادهایم که به صورت تصویری میتوانید آن را مشاهده کنید به همراه ریز جزئیات و توضیحات.
اگر قصد چاپ کارت ویزیت ، تراکت ، فاکتور ، سربرگ و به صورت کلی چاپهای تیراژ بالا را دارید ، میتوانید با ما تماس بگیرید ، و اگر میخواهید فایل هایی مانند جزوه ، نمونه سوال ، مقاله ، پروژه و یا هر فایل مشابهای را دارید و میخواهید روی کاغذ A3 , A4 , A5 چاپ کنید از لینک زیر استفاده کنید :
مد رنگی مناسب
فایل های گرافیکی میتوانند در حالت های (مدهای رنگی) مختلفی ایجاد و تهیه شوند . معروفترین آنها RGB و CMYK هستند . فایلهای RGB مناسب انواع نمایشگرها و فایلهایی با مد رنگی CMYK مناسب چاپ هستند.
در فتوشاپ آدرس دهی رنگها به صورت مد رنگ و مدل رنگی انجام میشود . مدل های رنگی، روش های تعیین رنگ میباشند و مدهای رنگی در فتوشاپ روش های کار با آن رنگ ها هستند. فراموش نکنید که مدهای رنگی در فتوشاپ از تعدادی کانال تاًثیر میپذیرند تا آن رنگ را ایجاد کنند.با توجه به تفاوت مدهای رنگی در خروجیهای متفاوت باید استانداردهای هر مد رنگی رعایت شود و با توجه به آن به انتخاب رنگ پرداخت. همانگونه كه قبلا نیز اشاره شد مدهای رنگی مختلفی در بحث ایجاد رنگ در رایانه و چاپ وجود دارد كه فتوشاپ از همه آنها پشتیبانی كرده و تمامی این مدهای رنگی در فتوشاپ قابل تعریف و انتخاب است.اگر بخواهیم بطور کلی توضیح دهیم یک مد رنگی، مدل رنگی را که برای نمایش و چاپ تصویر به کار میرود تعیین میکند.
از آنجایی که سیستم تولید و بازنمایی این دو سیستم رنگی کاملا با هم متفاوت است . چاپ آنها نیز با هم متفاوت خواهد بود . بنابراین انتخاب رنگ صحیح طرح در چاپ اهمیت زیادی پیدا میکند.
نکته بسیار مهمی که راجب مد رنگی هنگام طراحی وجود دارد این است که در نرم افزارهای طراحی امکان تبدیل فایلهای تصویری به مدهای مختلف وجود دارد (مثلا RGB به CMYK ) اما به دلایل ذکر شده تفاوت زیادی در رنگ و شفافیت مشاهده خواهد شد پس حتما دقت داشته باشید زمان طراحی و در همان ابتدای کار مد رنگی را روی حالت CMYK قرار دهید.
معرفی انواع مدل و مدهای رنگی در فتوشاپ
انواع مدهای رنگی که در فتوشاپ وجود دارد در زیر لیست شده اند که در مقالاتی جداگانه هر یک را توضیح خواهیم داد.
- مدل رنگی hsb
- مد Hue
- مد Saturation
- مد Brightness
- مد رنگی RGB
- مد رنگی CMYK
- مد رنگی lab
- مد Bitmap
- مد خاکستری یا Grayscale
- مد رنگی Duotone
- مد رنگ Indexed Color
- مد Multichannel
مد رنگی cmyk
مد رنگی CMYK برای چاپ مورد استفاده قرار میگیرد و برحسب انعکاس و از روی جوهر خشک شده بر روی کاغذ پایه گذاری شده است. چهار رنگ اصلی چاپ و خروجی که مخفف C) Cyan) به معنای آبی فیروزه ای یا لاجوردی M) Magenta) قرمز ارغوانی یا سرخابی Y)yellow) زرد K) Black) سیاه است. K برای رنگ سیاه (Black) به کار میرود تا با رنگ Blue اشتباه نشود.
در تئوری اگر رنگ خالص زد، ارغوانی و فیروزه ای ترکیب شوند همه نور را جذب میکنند و رنگ سیاه تولید میکنند. به همین دلیل این رنگ ها، رنگ های جذب کننده نامیده میشوند. به دلیل این که جوهر چاپ نا خالصی دارد این سه جوهر، وقتی ترکیب میشوند رنگ قهوهای تیره تولید میکنند و برای تولید رنگ سیاه باید با جوهر سیاه (K)ترکیب شوند. ترکیب این جوهر ها برای تولید رنگ، پردازش چهار رنگ نامیده میشود.
در مد رنگی CMYK رنگ ها از تفریق رنگ های جوهر از هم دیگر تشکیل میشوند. ضمناً مد رنگی CMYK مبتنی بر جذب نور از سوی رنگ ها، ایجاد میگردد.
مد رنگی RGB
تصاویر دارای مد رنگی RGB از سه رنگ Red, Green, Blue (قرمز، سبز، آبی) تشکیل میشوند.
در مد رنگی RGB عددی بین صفر (سیاه) تا ۲۵۵( سفید) برای هر یک از رنگ ها میتواند انتخاب شود و ترکیب این رنگ ها کانالی را برای ایجاد حدود ۱۶ میلیون رنگ بر روی صفحه نمایش به وجود خواهد آورد. سه کانال به ۲۴ بیت اطلاعات رنگ برای هر پیکسل ترجمه میشود. برای مثال، قرمز روشن، ممکن است دارای مقدار قرمز به اندازه ۲۴۶، مقدار سبز به اندازه ۲۰ و مقدار آبی به اندازه ۵۰ باشد. وقتی اندازه هر سه جزء از رنگها برابر باشد نتیجه آن ایجاد سایه خاکستری میباشد. وقتیکه اندازه همه رنگها ۲۵۵ باشد سفید خالص و وقتی هر سه رنگ صفر هستند سیاه خالص ایجاد میشود. در مد رنگی RGB رنگ ها از ترکیب و اضافه شدن نور ها به همدیگر تشکیل میشوند.
رعایت محدوده رنگ ، برش ، محدوده امن در طراحی الزامی است
محل قرار گیری عناصری مانند متون ، تصاویر ، لوگوها و توضیحات در طرح باید به گونهای باشد که وقتی طرح نهایی شما در چاپخانه چاپ شد در مرحله برش از دست نروید و عنصر مورد نظر صحیح و سالم باقی بماند .
برای این منظور همیشه باید دقت داشته باشید که عناصری که استفاده میکنید در نواحی که احتمال برش آن وجود دارد قرار نگرفته باشد . این محل عموما در فاصله 2.5 میلیمتری از حاشیه است که باید عاری از عناصر اصلی طرح باشد و در عین حال پس زمینه را تا انتها ادامه دهید که اگر برش خورد مشکلی پیش نیاید و در طرح اصلی خللی ایجاد نکنید و یا حتی اگر برش هم نخورد بازهم مشکلی برای طرح شما پیش نیاید و تاثیری روی نتیجه کار نداشته باشد .
علاوه بر این موارد باید عناصر اصلی طرح خود را از لبههای کار فاصله دهید و در محدوده امن قرار دهید تا اگر در فرآیند برش خطایی به وجود آمد عناصر اصلی آسیب نبیند و طرح شما دچار نقص نشود .
این اصول جدا از خطای برش باعث زیبایی کار شما میشود.
انتخاب تصاویر و فایل با کیفیت و رزولوشن مناسب در طراحی
همواره در طراحیهای خود سعی کنید از تصاویر و فایلهای با کیفیت و رزولوشن مناسب استفاده کنید تا در موقع چاپ به مشکل بر نخورید ، کیفیت تصاویر هنگام چاپ با واحد رزولوشن مشخص میشود که با وحد نقطه در اینچ یا همان DPI (دی پی آی) سنجیده میشود .
این مقدار یعنی DPI مناسب برای چاپ 300 است و همان اندازه است . حالا این یعنی چی ؟ یعنی اندازه تصویر شما باید یک به یک باشد ، مثلا یک تصویر با اندازه 10*10 سانتیمتر و رزولوشن 300 DPI و اگر بخواهید تصویر بزرگتری را چاپ کنید باید اندازه را تغییر دهید و نیازی به تغییر رزولوشن نیست و 300 DPI مناسب است.
حالا چرا رزولوشن مهم است ؟ فک کنید یک عکس 300*300 پیکسل را باز کردهاید و عملیات بزرگنمایی و زوم را روی آن انجام میدهید ، در واقع هر چه تصویر شما رزولوشن بیشتری داشته باشد ، قابلیت زوم آن نیز بیشتر خواهد بود.
اهمیت رزولوشن در طراحیهای مختلف
معمولا برای طراحی پوستر، بنر، کارت ویزیت ، تراکت ، سربرگ و… رزولوشن اهمیت دو چندانی پیدا می کند، زیرا در صورتی که وضوح و یا رزولوشن تصاویر مناسب نباشد، بعد از چاپ شاهد افت کیفیت شدید خواهید بود. از این رو معمولا یکی از اصلی ترین نکاتی که در طراحی و چاپ باید به آن توجه شود، رزولوشن عکس مورد نظر برای چاپ می باشد.با انتخاب رزولوشن کم برای چاپ عکس، گرچه ممکن است کیفیت آن در کامپیوتر مناسب به نظر برسد، اما پس از چاپ نتیجه مشاهده شده، چیز دیگری می باشد. به همین خاطر دقت در انتخاب رزولوشن و کیفیت مناسب برای چاپ عکس بسیار حائز اهمیت بوده، زیرا در غیر اینصورت با چاپ های مجدد، هزینه های بیشتری را باید متحمل شد.
انتخاب رزولوشن بیشتر از حد نیاز هم نباید باشد، زیرا حجم را افزایش مییابد و عملا فضای بیشتری را هم بدون دلیل خاصی اشغال میکند و علاوه بر اشغال فضای هارد زمان طراحی سرعت سیستم را کند میکند و مقدار بیشتری از CPU و GPU را مصرف میکند و موجب میشود تا سیستم شما کاراییاش را از دست دهد و یا کاهش دهد . بدین ترتیب رزولوشن باید در محدوده ای مناسب انتخاب شود و نه کم و نه زیاد باشد، تا بتوان بهترین نتیجه را برای چاپ عکس بر روی بنر، پوستر و یا هر مورد دیگری به دست آورد.
در انتها هم میتوانید طرحهای لایه باز آماده ما را در لینکهای زیر مشاهده کنید که اغلب با فرمت PSD طراحی شدهاند.
- طرح لایه باز کارت ویزیت
- طرح لایه باز اعلامیه ترحیم
- فایل PSD لایه باز فاکتور
- نمونه طرح لایه باز سربرگ
- طرح لایه باز بنر
مطالب زیر را حتما بخوانید:
قوانین ارسال دیدگاه در سایت
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.
نظرات کاربران